Boppe Yn

Zuidwest-Friesland vanaf het Water: De Watericonen Vaarroute

Lancering van de Watericonen Vaarroute

Zuidwest Friesland is een inspirerende vaarroute rijker: de Watericonen Vaarroute. Deze nieuwe route, gelanceerd door VVV Waterland van Friesland, is een zeven dagen durende ontdekkingsreis over de wateren van Zuidwest-Friesland. De officiële lancering vond plaats in Lemmer, het start- en eindpunt van de route.

Een Unieke Ervaring

De Watericonen Vaarroute is een prachtige manier om de regio op een unieke manier te ervaren. Of je nu geïnteresseerd bent in cultuur, natuur of ontspanning, de route biedt voor elk wat wils. Het is een fantastische manier om inwoners en bezoekers kennis te laten maken met de verborgen schatten van Zuidwest-Friesland.

Ontdek de Watericonen

De nieuwe vaarroute is 127 kilometer lang en voert langs dertien bijzondere watericonen van Zuidwest Friesland. Je ontdekt hoe het water en de mensen al eeuwenlang samenwerken en elkaar vormen. De route is gebaseerd op de watericonen in Waterland van Friesland, zoals het Woudagemaal in Lemmer, het Tjeukemeer, de kliffen van Gaasterland, de Pingjumer Gulden Halsband en de Afsluitdijk. Stuk voor stuk iconen die de regio zo bijzonder maken.

Een Gastvrije Ontvangst

VVV Waterland van Friesland wil toeristen zo gastvrij mogelijk ontvangen en het hen makkelijk en comfortabel maken. De Watericonen Vaarroute helpt hier zeker bij. De route is zo opgezet dat je, uitgaande van een gemiddelde snelheid van zes kilometer per uur, in zeven dagen rond kunt varen. Zo heb je ook tijd om onderweg van boord te gaan en de omgeving te verkennen.

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.