Boppe Yn
Home » Lonely Planet zet Friesland in de Top 10 mooiste plekken van Europa

Lonely Planet zet Friesland in de Top 10 mooiste plekken van Europa

Lonely Planet heeft Friesland verkozen tot nummer drie van de tien ‘Best in Europe’ plekken van 2018. Nog nooit eerder haalde een Nederlandse bestemming een zo hoge notering in deze beroemde lijst.

Friesland Best in Europe

Volgens de reisgids wordt de provincie regelmatig over het hoofd gezien door de (internationale) toerist, die vaak naar Amsterdam en Rotterdam gaat. Maar de bruisende hoofdstad Leeuwarden, het uitgestrekte landschap en het idyllische Friese Waddengebied maken volgens Lonely Planet Friesland absoluut het bezoeken waard en wordt de regio niet voor niets bestempeld als ‘een verborgen parel’.

In 2018 moest Friesland alleen het Italiaanse Emilia-Romagna voor haar culinaire hoogtepunten en de Noord-Spaanse provincie Cantabrië voor de ruige natuur boven zich dulden.

Lonely Planet is één van de bekendste reisgidsen van de wereld. Al meer dan 45 trekken schrijvers van deze gids de wereld rond om bijzondere reisbestemmingen te ontdekken. ‘Best in Europe 2018’ is de zesde editie van de spraakmakende lijst met Europa’s verborgen parels.

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Reageer

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.