Boppe Yn
Home » Friesland Bruist: Ontdek de Evenementen die deze Zomer op de Agenda Staan

Friesland Bruist: Ontdek de Evenementen die deze Zomer op de Agenda Staan

De Betovering van de Friese Ballonfeesten

De Friese Ballonfeesten, een van de grootste ballonevenementen van Nederland, vinden dit jaar voor de 36ste keer plaats in Joure van 26 tot en met 30 juli. Iedere avond zullen prachtige gekleurde ballonnen de lucht in gaan, een adembenemend schouwspel boven Joure en de omringende Friese meren. Het hoogtepunt? De sprookjesachtige Night Glow op vrijdag- en zaterdagavond.

Oudemirdum: Een Dag Vol Plezier en Ontdekking

Op 26 juli nodigt Oudemirdum je uit voor een gezellige dag in het bosrijke gebied. De authentieke Brink is gevuld met ruim 70 kramen en foodtrucks, waar een mix van streekmarkt, boerenmarkt, groene markt en een ouderwetse braderie te vinden is. Van geurende zeepjes tot smakelijke worsten, olijven, brood, likeurtjes, accessoires voor huis en tuin, houten speelgoed en zachte wellness- en babyproducten, evenals heerlijke kaasjes uit de regio.

Trio Escapada: Een Muzikale Belevenis

Trio Escapada, bestaande uit viool, piano en cello, brengt een concert bij kaarslicht met composities van onder andere Astor Piazzolla. Na een zeer succesvol optreden in 2022 is dit fantastische Trio opnieuw uitgenodigd voor een concert op Vlieland bij de Nicolaaskerk. Hun muziek is even levendig als het leven zelf, een ervaring die je niet wilt missen.

Kinderspeelparadijs in Sneek

Van 11 juli tot 3 september 2023 wordt het station in Sneek weer omgetoverd tot een kinderspeelparadijs. Hier kunnen kinderen zich vermaken met de grootste houten treinbaan van Nederland. Meer dan honderd houten treinen, wagons en bruggen staan op lage tafels klaar om mee te spelen. Het is genoeg om urenlang speelplezier te beleven.

De Rijke Geschiedenis van Noordwolde

Ontdek de rijke geschiedenis van Noordwolde, het Vlechtdorp van Nederland, zowel binnen als buiten. Ervaar anderhalf uur lang een boeiende rit die begint bij het Tramhalteplein. Deskundige gidsen vertellen over de historie van het dorp, de rietvlechtindustrie en de bijzondere band met de Koloniën van Weldadigheid.

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.