Boppe Yn
Home » Trotse Friezin Anke de Jong geeft 5 tips voor jouw bezoek aan Friesland

Trotse Friezin Anke de Jong geeft 5 tips voor jouw bezoek aan Friesland

Glamour-hoofdredactrice Anke de Jong is een trotse Friezin die in Amsterdam woont. Sinds de coronacrisis mist ze haar geliefde Friesland nog meer dan anders.

Wat ze er aan mist? De ruimte, natuur, lekker ‘fikkie stoken’, paardrijden en haar familie. Kortom, de rustige tegenpool van het drukke Amsterdamse stadsleven.

Top 5 tips Friesland

Een paar tips van Anke voor mensen die Friesland bezoeken – of Friezen die niet aan het bezoeken van leuke dingen in hun eigen provincie toe komen: ga eens naar een wedstrijd van sc Heerenveen als er weer voetbalwedstrijden gehouden mogen worden, of neem een kijkje bij een ijshockeywedstrijd. Een bootje huren en het Sneekermeer op is ook een echte aanrader, net zoals een wandeling in het Oranjewoud. En wie graag een nachtje ‘uit huis’ is, kan een overnachting boeken bij Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag.

Waslijst aan tips

Dat zijn maar een paar dingen van al het prachtigs dat Friesland te bieden heeft. Vraag het willekeurig welke Fries op straat, en je krijgt eenvoudig een lijstje van vijftig punten die je niet mág missen als je in Friesland bent.

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Reageer

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.