Boppe Yn

Een Amerikaan in Friesland

Vakantie vieren in eigen land kan op veel manieren. Zo koos Amerikaans ambassadeur Pete Hoekstra voor een fietsvakantie met zijn vrouw door Friesland.

Hoekstra, van Nederlandse geboorte maar sinds zijn derde jaar woonachtig in Amerika, is een Amerikaans politicus voor de Republikeinse Partij. Sinds 10 januari 2018 is bij ambassadeur van de Verenigde Staten in Nederland.

Elfstedenfietstocht

Friesland was hem niet onbekend. De ouders van zijn moeder kwamen uit de omgeving van Tjerkgaast, en zijn vader ook. Graag zocht hij deze omgeving als volwassene op. Twee keer reed hij de Elfstedenfietstocht, en dit jaar heeft hij dat gedaan.

Terschelling

Ook bezocht hij dit jaar Terschelling, zo blijkt uit een Twitterpost. ‘Couldn’t have had a more perfect Saturday in Terschelling: met Dutch singer Hessel, had enjoyed amazing food & hospitality at De Groene Weide’. (Het had geen betere zaterdag op Terschelling kunnen zijn: de zanger Hessel ontmoet en genoten van eten & gastvrijheid bij De Groene Weide.’)

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.