Boppe Yn
Home » Grootste overstap voor volleybalster Hester Jasper

Grootste overstap voor volleybalster Hester Jasper

Hester Jasper uit Sneek speelt het komend seizoen bij Allianz MTV Stuttgart. Ze kwam het afgelopen seizoen nog in actie voor VfB Lotto Sühl, een club die dit seizoen als laatste eindigde. Stuttgard werd tweede, dus is het voor de volleybalster een grote overgang.

Hester was verbaasd; ze had het verzoek van Stuttgart niet zien aankomen. Voor de overgang is ze best een beetje nerveus, maar ziet er ook ontzettend naar uit omdat ze zich op kan trekken aan het hoge niveau van de professionele club, zo vertelde ze tijdens een interview. Ze tekent een contract voor twee jaar.

Teamgenoten

Welke spelers ze als teamgenoot krijgt is nog niet duidelijk. Het spelerscarrousel is nog in volle gang, maar de kans is groot dat ze een Nederlandse teamgenoot krijgt: Juliët Lohuis. Daar is ze, gezien de taal, blij mee, maar in het Engels en Duits kan ze zich ook prima redden.

Ook is het voor Hester nog niet duidelijk of ze op een basisplaats kan rekenen, omdat de concurrentie op haar positie van buitenaanvalster nog niet bekend is. Maar wat haar positie ook wordt, ze weet zeker dat ze heel veel gaat leren en heeft er bijzonder veel zin in. Het wordt haar tweede seizoen in het buitenland. Daarvoor speelde ze bij VC Sneek. Haar oudere zus Marrit speelt ook in Duitsland, bij Ladies in Black Aachen.

View this post on Instagram

Game face on! 🔥 #matchday #suhl

A post shared by Hester Jasper (@hesterjasper) on

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Reageer

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.