Boppe Yn

Sportvisserij Friesland in de lift

Veel Friezen hebben de lockdown van een nood tot een deugd gemaakt en zich aangesloten bij een sportvisserijvereniging. Dit jaar is het aantal leden in Fryslân tot nu toe gegroeid met 3500 mensen. Dat is een stijging van meer dan tien procent.

Vispas

Tegenwoordig moet je lid zijn van een vereniging omdat vissers vanaf veertien jaar een vispas nodig hebben. Sportvisserij Fryslân heeft nu 36.000 leden. De vereniging kende al eerder een groei, mede door de toename van vrouwelijke vissers, maar deze groei stokte een aantal jaar geleden. Tot de coronamaatrgelen. Sportvisserij heeft namelijk als voordeel ten opzicht van veel andere sporten, dat je gewoon kan blijven vissen. Afstand houden is heel gebruikelijk, en je bent lekker buiten, in de natuur.

Jongeren

Ook hengelsportzaken merken een toename van aandacht voor de sport. Sinds de coronamaatregelen doen de winkels goede zaken en zien ze ook meer jongeren. Een pluspunt, want sportvisserijverenigingen hebben een vergrijzend ledenbestand.

Overigens zullen de vissen zelf niet blij zijn met de toegenomen aandacht voor de sport. Bij een sportvisserijvereniging is echter meestal het advies: zet de vis terug nadat je hem gevangen hebt.

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.