Boppe Yn
Home » Heerenveen bouwt door, alles voor de topsport!

Heerenveen bouwt door, alles voor de topsport!

Bij het Sportstad-complex in Heerenveen komt een tweede turnhal. Hierover is donderdagavond tijdens een speciale informatiebijeenkomst gesproken. Het akkoord moet op 7 november nog wel gegeven worden door de Heerenveense gemeenteraad. Zij dient het volledige bedrag van 1,2 miljoen euro te betalen.

De nieuwe hal is alleen bedoeld voor de topsport, dus voor atleten als Epke Zonderland en Sanne Wevers. De topsporters kunnen hierdoor nog efficiënter en vaker trainen. Het wordt een losstaande hal die wordt gebouwd op de plek waar voorheen de Aldi stond. De Turnhal die nu gebruikt wordt, vernoemd naar Epke Zonderland, is vaak veel te vol.  Zoals de directeur van het complex zelf zegt: “Het is een mooie hal, maar wij barsten uit onze voegen.’’

Neptunushal

De bouw van de tweede turnhal zal, na akkoord van de gemeenteraad, snel beginnen. Als alles soepel verloopt gaat de hal in de zomer van 2020 open. Het gaat om een zogeheten neptunushal, een demontabele sporthal. De bouw hiervan bedraagt gemiddeld 6 weken. Hij is van goede kwaliteit en gaat daardoor ook zeker 20 jaar mee. In het sportcentrum Papendal is recentelijk ook een demontabele hal geopend.

Olympisch trainingscentrum

Bij de plannen voor de nieuwe hal werkt Sportstad samen met de gemeente Heerenveen, gymnastiekbond KNGU, NOC*NSF en Topsport Noord. Sportstad is een olympisch trainingscentrum en wil dat ook graag blijven. Vandaar dit kostbare initiatief.


Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Reageer

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.