Boppe Yn
Home » Roeisters zijn de Atlantische Oceaan over

Roeisters zijn de Atlantische Oceaan over

Het was vijfduizend kilometer roeien, de Atlantische Oceaan over van San Sebastian in La Gomera (Canarische Eilanden) naar Antigua. Roeisters Iris Noordzijl (Raerd), Melissa Vooren (Goingarijp), Renate de Backere (Pingjum) en Marieke le Duc – Bouwense (Zeeland) deden er ongeveer veertig dagen over tijdens de Talisker Whisky Atlantic Challenge.

Dat deden de dames in de Altlantic Dutchesse. Ze werden ook nog eens beste in hun categorie. Tussen de finishende teams zit gebruikelijk ongeveer 75 mijl, tussen de Atlantic Dutchesses en de volgende groep zat ruim tweehonderd mijl.

Goede doel

Daarnaast zijn ze de eerste Nederlandse vrouwen die de oceaan over zijn geroeid. Met hun deelname hebben ze nu al 20.00 euro opgehaald voor onderzoek naar hart- en vaatziekten. Het doelbedrag was 10.000 euro.

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.