Boppe Yn

Roei de Elfstedentocht in Friesland

Roeien is een populaire sport. Niet alleen studenten kiezen er steeds meer voor om te roeien, ook volwassenen nemen vaker de peddel ter hand.

De wereld ziet er anders uit vanaf het water. Bovendien is roeien gezond. Je spreekt er veel verschillende spieren in je lichaam mee aan, wordt er sterker van en werkt aan je conditie.

Friesland in een roeiprovincie bij uitstek. We zetten een paar mooie plekken om te roeien op een rijtje.

Roei de Elfstedentocht

Je kan delen van de Elfstedentocht roeien. Dat kan op eigen houtje, maar ook in een georganiseerde tocht. Zo kan je er voor kiezen gedurende vijf dagen etappes van de Elfstedentocht te roeien, waarbij je in de avond in een groot schip slaapt.

Richting het Lauwersmeer vanuit Friesland

Het Lauwersmeergebied ligt op de grens van Groningen en Friesland en is fijn om te roeien. Je kan er ook voor kiezen ergens aan te meren en een eindje te wandelen of bijvoorbeeld op het strand de picknicken. Je kan er voor kiezen om terug te roeien naar Friesland, maar ook door te trekken naar Groningen, waar je goede roeigebieden vindt.

Roeien op het IJsselmeer

Vanuit Friesland kan je ook het IJsselmeer verkennen. Je kan starten op verschillende plekken om bij het IJsselmeer te komen. Het IJsselmeer kan wel een harde wind kennen, dus als je een beginnend roeier bent kan je er beter voor kiezen in de luwte te blijven. Veel van de Friese meren lenen zich overigens goed voor roeien en bieden allemaal hun eigen fraaie natuur en plekjes om te ontdekken vanaf het water.

Redactie

Redactie

De redactie van Boppe Yn Fryslan beoordeelt dagelijkse het nieuws uit Friesland.

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.