Boppe Yn

Via Crowdfunding naar de Paralympische spelen

In 2021 worden de Paralympische Spelen in Tokio gehouden. Normaal gesproken zou Rixt van der Horst uit Grou al in Japan zitten om mee te doen, maar de coronamaatregelen gooien roet in het eten.

Sponsors

De amazone is een crowdfundingsactie begonnen om volgend jaar alsnog naar Japan af te reizen, want daar is geld voor nodig. Haar doelbedrag is 36.000 euro. In deze tijd is het lastig sponsors te vinden, dus wil ze het bedrag op deze manier proberen bij elkaar te krijgen. Het bedrag is voor de voorbereiding, de kosten zitten in wedstrijden, onderhoud, begeleiding, materiaal en keuringen.

Goud in het vooruitzicht

Rixt gaat voor goud en denkt ook dat ze daar een goede kans op maakt. Het uitstel vindt ze vervelend, maar ziet het ook als een kans de tijd te nemen om nog beter te worden.

Eind augustus kon ze na de aanvang van de coronamaatregelen eindelijk weer een wedstrijd rijden en ze heeft alle vertrouwen in de toekomst. In het paard zit veel verbetering en als combinatie worden ze elke week een beetje beter.

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.