Boppe Yn
Home » Friesland kent de hoogste medailledichtheid van Nederland

Friesland kent de hoogste medailledichtheid van Nederland

Friesland is de Nederlandse provincie met de meeste gouden plakken per inwoner op de Winterspelen. Het gaat hierbij om één gouden medaille per ruim 161.000 inwoners.

Dat blijkt uit een analyse van gegevens van NOC*NSF over de winnaars op de Winterspelen sinds de eerste keer dan het sportevenement werd gehouden. In absolute aantallen staat Noord-Holland overigens boven aan de lijst.

Topsportmentaliteit

Topsportmentaliteit bij zowel de sporters als de ouders van de sporters lijkt een goede drive voor het veroveren van een gouden medaille. En ook niet onbelangrijk: veel Friese kinderen lijken praktisch met Friese doorlopers onder de voeten geboren te worden.

Friesland wordt gevolgd door Groningen, met één medaille per 193.000 inwoners en Overijssel met één gouden plak per 379.000 inwoners.

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Reageer

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.