Boppe Yn

De kanovaarder van Oudemirdum

Hij is bijna 91, maar als iemand zou zeggen dat hij zeventig is geloof je het ook. Bouwe Boersma is fit en gezond, en hij is altijd in beweging. Want bewegen houdt je gezond.

Bouwe Boersma fietst elke dag, buiten bij mooi weer en op de hometrainer als het weer minder is. Of hij zit op zijn roeiapparaat. Ook gaat hij graag bowlen met een gezelschap, maar dat staat even stil in verband met de coronamaatregelen.

Rust en natuur

En hij gaat graag met de kano op pad. Normaal een uur of wat, maar aan het einde van het seizoen is hij nog makkelijk vijf en een half uur op het Slotermeer te vinden om voor het jaar afscheid te nemen van de rust en de natuur. Daarom kennen veel mensen hem ook als ‘de kanovaarder van Oudemirdum’.

Bewegen met beperking

Ondanks zijn fysieke beperking – een verkeerd gezette enkel na een auto-ongeluk toen hij nog student was – is en blijft hij zo veel mogelijk actief. Ook op gebieden buiten de sport. In 1995 ontving hij zelf een koninklijke onderscheiding voor al zijn goede werk in binnen- en buitenland (waaronder in Oost-Duitsland en Colombia) voor de kerk, sport en humanitaire zaken.

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.