Boppe Yn

Hengst Jurre voor de vierde keer kampioen bij Friese hengstenkeuring

De hengst Jurre 495 (Maurits) is voor de vierde keer algemeen kampioen geworden tijdens de jaarlijkse hengstenkeuring in het Fries congrescentrum in Drachten. Het paard komt uit de stal Chardon in Jorwert.

Reservekampioen werd Jehannes 484 (Tsjalle) van eigenaar Age Okkema van Stal De Mersken in Siegerswoude. Hij werd kampioen bij de oudere hengsten, waarbij hij Nane 492 (Wimer) achter zich liet door de meest constante prestatie te leveren. Nane, uit de stal Henswoude in Aldeboarn van Germ Aise Bouma werd hierbij reservekampioen.

Jonge hengsten

Teun 505 (Bartele) werd uitgeroepen tot kampioen van de jonge hengsten. Het paard is van Tjalling de Boer uit Sintjohannesga van stal Fan de Kadyk. Reservekampioen werd Jurre 495 (Maurits) van stal Chardon uit Jorwert.

Algemeen kampioenschap

Bij het Algemeen Kampioenschap pakte Jurre overtuigend de titel. Matthys 504, de kampioen van vorig jaar, kon niet op de keuring zijn om zijn titel te verdedigen.

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.