Boppe Yn

Goal van Sint Annaparochie-speler gaat de hele wereld over

Kom, dacht Danny Kampstra, voetballer bij vv Sint Annaparochie. Laat ik eens aan een dribbel beginnen. Hij passeerde en passant 5 spelers van LVV Friesland en maakte één van zijn mooiste goals.

Op beelden is te zien dat Kampstra tijdens het met 6-2 gewonnen duel met Friesland, in de zondagse 3e klasse, de bal uit een ingooi op de rand van zijn eigen strafschopgebied krijgt aangespeeld. Hij begint aan een solo en legt de bal uiteindelijk keurig in het netje. Het doelpunt werd talloze keren gedeeld, zelfs een gerenommeerde krant als The Guardian vroeg de beelden bij Sint Annaparochie op.

Ik ben wel een dribbelaar en word vaak onderuit geschopt, als ik net te lang doorga. Ik dribbel meestal meer mensen voorbij dan nodig is, dus ik probeerde de tackles zo goed mogelijk te ontwijken. Van tevoren had ik niet het idee dat ik het hele veld zou oversteken. De verdedigers stapten voor mij net de juiste kant op, zodat ik kon doorlopen.’ Mijn vader kan er niet tegen als ik uit de hoogte doe – logisch natuurlijk – en ik word bij de club ook wel de Messi van het Noorden genoemd en dat zeg ik dan wel tegen hem. Hij heeft zich er nu kostelijk mee vermaakt.

Danny Kampstra – voetballer bij vv Sint Annaparochie
Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Reageer

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.