Boppe Yn
Home » Epke Zonderland

Epke Zonderland

Iedereen in Nederland en omstreken kent deze man, die beter bekend staat onder de naam The Flying Dutchman. De meeste zullen hem waarschijnlijk kennen door zijn prestaties op de Wereld- of Europese kampioenschappen. Met maar liefst drie gouden medailles om zijn nek op beide toernooien, kunnen we sindsdien niet meer om deze Leeuw uit Lemmer heen.

Succes Epke Zonderland

In zijn jonge jaren koos Epke ervoor om naast zijn studie geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen, zich toe te leggen op turnen. Het jaar 2004 werd zijn doorbraak, hij werd Nederlands kampioen voor meerkamp, meerdere turnonderdelen ineen. Epke nam de titel van zijn broer Herre over. Vanaf dit moment ging het balletje rollen. Hij ging zich verder specialiseren in zijn beste onderdeel, de rekstok. Van Antwerpen en Berlijn naar Doha, Teheran en vele anderen plaatsen, overal wist Epke de begeerde prijs mee naar huis te nemen. 

Vooruitzichten Epke Zonderland

Hoewel hij al veel vooruitgang geboekt heeft, is Epke Wonderland nog niet klaar met zijn carrière in de sportwereld. Hij wil zijn turn loopbaan verlengen tot de Olympische Spelen van Tokio in 2020. Daarnaast heeft hij zich dit jaar nog geplaatst voor de finales van het Europees kampioenschap in Polen. Ook hier probeert hij weer met zijn ongelofelijk imposante combinaties de jury te imponeren. Zolang zijn fysieke gesteldheid dit toelaat, geeft hij de volle honderd procent. In 2015 had Epke last van kneuzingen aan zijn rechterhand, hierdoor viel ook zijn prestatie in Rio de Janeiro in het water.

Fit of niet fit voor de komende wedstrijden, Epke is en blijft onze Nederlandse en Friese rekstokspecialist. In de toekomst zullen we hem nog vaak in het nieuws zien. Is het niet vanuit de sport in 2019 en 2020, dan heeft hij ook nog kansen op het medische gebied vanuit zijn studie. Hij heeft de lat hoog gelegd. Maar zoals we weten, is geen enkele lat te hoog voor Epke.

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Reageer

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.