Boppe Yn

Theo Hiddema schenkt dubbele onkostenvergoeding aan Poezenboot

Forum voor Democratie-Kamerlid Theo Hiddema heeft het bedrag dat hij te veel ontving aan onkostenvergoeding dubbel terugbetaald. Hij maakte 14.000 euro over naar de rekening van de Tweede Kamer en hetzelfde bedrag naar de Poezenboot in Amsterdam. Dat onthulde hij gisteravond in Onze Man in Deventer op NPO Radio 1.

Bij zijn installatie in de Kamer gaf Theo Hiddema het Limburgse Maastricht op als zijn verblijfplaats. De politcus resideert echter in Amsterdam. Hierdoor ontving het kamerlid jarenlang teveel onkostenvergoeding.

,,Ik kreeg elke maand 700 te veel, maar ik wist niets van die vergoeding” – Theo Hiddema in de radio-uitzending bij Özcan Akyol.

Toen Theo Hiddema het bedrag terug wilde storten naar de Kamer kreeg hij de melding dat het geld wel rechtmatig aan hem toebehoorde. Daarop besloot hij het bedrag over te maken naar de Poezenboot, ook omdat ‘het kattenbeest’ hem ‘dierbaar’ is, aldus de politicus toen.

Kort daarna heeft de verantwoordelijke voor de administratie bij de Tweede Kamer alsnog gezegd de teveel betaalde kosten graag terug te willen ontvangen. Uiteraard heeft Hiddema hieraan gehoor gegeven. Uiteindelijk heeft het Hiddema dus 14.000 euro extra gekost. De politucs doet er echter niet moeilijk over en zegt: “De Poezenboot is helemaal blij. Daar kan geen lintje tegenop.”

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Reageer

Blijf op de hoogte

Ontvang onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle bijzondere ontwikkelingen vanuit Friesland!

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.