Boppe Yn
Home » Massaal gehoor aan hulpkreet Friese ziekenhuizen

Massaal gehoor aan hulpkreet Friese ziekenhuizen

Friese ziekenhuizen zijn er niet zeker van of ze de nog verwachte coronadrukte aan kunnen zonder het personeel te overbelasten. Daarom ging er een hulpkreet de wereld in: ‘Heb je ervaring in de zorg en wil je helpen, meld je dan aan!’

Meer dan 1.500 paar helpende handen

Dat was niet aan dovemansoren gericht. Meer dan 1.500 mensen hebben zich aangemeld om te komen helpen bij een van de ziekenhuizen. Bij de Tjongerschans alleen al hebben zich vijfhonderd mensen aangemeld, en bij het Medisch Centrum Leeuwarden en het Antonius Ziekenhuis in Sneek hebben per hospitaal ook ongeveer vijfhonderd mensen aangegeven dat ze graag een handje willen toesteken. Daarbij gaat het niet alleen om medisch personeel, maar ook om ondersteunende hulp.

Ontwikkelingen

Hoeveel mensen er nodig zijn is nu nog moeilijk te zeggen. Dat hangt af van de ontwikkelingen rond het coronavirus. Maar zoals zo vaak, geldt ook hier ‘beter mee verlegen dan om verlegen’ en willen de ziekenhuizen graag een bestand opbouwen van mensen waar ze een beroep op kunnen doen mocht dat nodig zijn.

Wil en kan je ook helpen of heb je medische of niet-medische materialen die je aan het ziekenhuis wilt doneren? Verschillende ziekenhuizen hebben een aanmeldformulier op de website.

.

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Reageer

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.