Boppe Yn
Home » Koningin Máxima bezoekt duurzame en circulaire initiatieven in Friesland

Koningin Máxima bezoekt duurzame en circulaire initiatieven in Friesland

Op woensdagmiddag 26 juni zal Koningin Máxima de provincie Friesland bezoeken om drie innovatieve bedrijven te bekijken die duurzaamheid en circulariteit hoog in het vaandel hebben staan. Deze bedrijven zijn aangesloten bij de Vereniging Circulair Friesland, een samenwerkingsverband van 170 bedrijven en organisaties die zich inzetten voor een circulaire economie. Het bezoek van Koningin Máxima is een belangrijke erkenning van de inspanningen van deze bedrijven en benadrukt het belang van duurzaamheid en circulair werken in Nederland.

Een Druk Bezoekschema

De dag van de koningin begint in Heerenveen, waar ze een bezoek brengt aan afvalbedrijf Omrin. Omrin is een toonaangevend bedrijf op het gebied van afvalbeheer en recycling. Tijdens haar bezoek krijgt Koningin Máxima een uitgebreide rondleiding en wordt zij geïnformeerd over de innovatieve manieren waarop Omrin en haar partnerbedrijven grondstoffen hergebruiken. Een belangrijk onderdeel van dit bezoek is een rondleiding door het Nationaal Testcentrum Circulaire Plastics, waar geavanceerde technieken voor het recyclen van kunststoffen worden gedemonstreerd.

Na haar bezoek aan Omrin reist Koningin Máxima door naar Nedcam Solutions, eveneens in Heerenveen. Nedcam is gespecialiseerd in het maken van mallen voor de maritieme industrie en de bouwsector. Een van de hoogtepunten van dit bezoek zal de demonstratie zijn van hun 3D-robotprinter, een innovatieve technologie die bijdraagt aan het verduurzamen van productieprocessen.

De dag wordt afgesloten in Leeuwarden bij Miedema Bouwmaterialen, een bedrijf dat een sleutelrol speelt in het bevorderen van circulair bouwen in Friesland. Miedema richt zich op biobased bouwen, waarbij bouwmaterialen worden gebruikt die volledig recyclebaar en biologisch afbreekbaar zijn. Dit bezoek onderstreept het belang van duurzaamheid in de bouwsector en toont aan hoe bedrijven in Friesland samenwerken om milieuvriendelijke bouwoplossingen te ontwikkelen.

Het Belang van Vereniging Circulair Friesland

De Vereniging Circulair Friesland speelt een cruciale rol in de transitie naar een circulaire economie in de regio. Door bedrijven en organisaties te verbinden en samen te werken aan duurzame initiatieven, draagt de vereniging bij aan het verminderen van afval en het maximaliseren van het hergebruik van grondstoffen. Het bezoek van Koningin Máxima aan deze drie bedrijven benadrukt de vooruitgang die is geboekt en inspireert andere regio’s om soortgelijke stappen te nemen.

Vorige Koninklijke Bezoeken

Het bezoek van Koningin Máxima aan Friesland is het derde koninklijke bezoek aan de provincie in korte tijd. Eerder deze maand bezocht Koning Willem-Alexander de dorpen Heeg en St.-Jacobiparochie, en volgende week zal Koningin Máxima het vernieuwde Museum Hindeloopen openen. Deze frequente bezoeken onderstrepen de betrokkenheid van het koningshuis bij de regio en de erkenning van de innovatieve en duurzame projecten die hier plaatsvinden.

Toekomstige Stappen

De inzet voor duurzaamheid en circulariteit in Friesland gaat verder dan de bedrijven die Koningin Máxima bezoekt. De regio is een broedplaats voor innovatieve ideeën en projecten die bijdragen aan een duurzamere toekomst. Van afvalbeheer en recycling tot biobased bouwen, de bedrijven in Friesland tonen aan dat economische groei en milieubescherming hand in hand kunnen gaan.

Het bezoek van Koningin Máxima biedt een uitstekende gelegenheid om deze initiatieven onder de aandacht te brengen en het belang van een circulaire economie te benadrukken. Het laat zien dat met de juiste visie en samenwerking grote stappen gezet kunnen worden naar een duurzamere en veerkrachtigere samenleving.

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Blijf op de hoogte

Ontvang onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle bijzondere ontwikkelingen vanuit Friesland!

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.