Boppe Yn
Home » Jongeren en hun twijfels over de politiek

Jongeren en hun twijfels over de politiek

Hoe vorm je als jongere de toekomst? Sterre Kardinaal (21) uit Leeuwarden voelde zich niet gehoord door de landelijke politiek. Dus nam ze het heft in eigen handen en sloot zich aan bij Coalitie-Y.

Coalitie-Y is een samenwerkingsverband tussen jongerenorganisaties, politieke partijen en presentator Tim Hofman. Samen strijden ze tegen onder meer een te hoge studiedruk en ongelijke kansen op de woning- en arbeidsmarkt.

Twijfels

‘Ik merk bij mijzelf en in mijn naaste omgeving dat jongeren veel twijfels hebben over de politiek, maar daar vaak niets mee doen,’ aldus Sterre. Ze vindt dat er nauwelijks een platform is om je mening over politieke beslissingen te delen. Eens in de vier jaar stemmen is wat haar betreft niet genoeg. Coalitie-Y geeft wel de mogelijkheid je stem te laten horen.

Problemen en oplossingen

Sterre mocht helpen bij de promotie van een nieuwe app waarin jongeren met problemen en oplossingen kunnen komen in de corona tijd. De resultaten worden besproken met Mark Rutte. Dit geeft jongeren een meer eenvoudige manier om hun mening zichtbaar te maken in de landelijke politiek.

Dat heeft effect; na een gesprek tussen Coalitie-Y en Rutte heeft de minister-president werkgevers opgeroepen om te zorgen voor meer jeugdwerkgelegenheid. Dat was één van de twijfels die kenbaar werden gemaakt via de app.

Sterre roept jongeren die twijfels hebben op die kenbaar te maken. Immers, als de politiek je twijfels niet kent, kunnen ze er ook niets mee doen.

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Blijf op de hoogte

Ontvang onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle bijzondere ontwikkelingen vanuit Friesland!

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.