Boppe Yn
Home » Commissaris Arno Brok

Commissaris Arno Brok

Een van de meest gewaardeerde burgemeesters van Friesland is de welbekende VVD’er Arno Brok. Met een carrière als burgemeester van Sneek en Dordrecht heeft hij al heel wat harten veroverd onder de Friese bevolking. Arno Brok draagt nu de prachtige titel Commissaris van de Koning van Friesland, welke hem belangrijker dan ooit te voren maakt. 

Van kind tot burgemeester

Arno Brok zijn leven ging van start in het Utrechtse Leerdam in 1968. Hoewel Arno Brok niet in Friesland is geboren, merk je aan alles dat deze man een Fries is in hart en nieren. Brok studeerde namelijk bestuurskunde aan de Thorbecke Academie in Leeuwarden en later in Twente en Enschede. In 1994 begon hij met zijn vier jaar durende termijn als raadslid en fractievoorzitter van de VVD in onze hoofdstad, Leeuwarden. Na dit avontuur startte Arno Brok met het hoofdstuk ‘wethouder’ en dit werd in 2003 vervolgd met de benoeming tot burgemeester van Sneek en in 2010 van Dordrecht. Zijn uitstekende burgemeesterschap werd in 2012 bekroond met de burgermeesterprijs, vanwege zijn bindend vermogen.  

Van burgemeester tot Commissaris van de Koning

Maar hier bleef het niet bij voor Arno Brok. Toen hij in 2017 afscheid nam van Dordrecht, werd hij benoemd tot officier en presteerde hij het Commissaris van de Koning van Friesland te worden. Brok had een grote liefde voor Friesland, wat hem ertoe bewoog zijn eerste toespraak als Commissaris van de Koning van Friesland volledig in het Fries te doen. Dit was nog nooit eerder gebeurd. Brok zelf zegt over Friesland dat hij na Dordrecht binnengehaald werd als verloren zoon en onze provincie nooit meer wil verlaten.

In 2019 is Arno Brok uitgeroepen tot de beste bestuurder in de afgelopen tien jaar. Brok wordt gezien als een klassieke bestuurder, wat hem enigszins tekort doet. In de toekomst wil hij graag bewerkstelligen dat het Friese bedrijfsleven meer tot leven komt. Het gaat hierbij volgens hem niet om het binnenhalen van nieuwe bedrijven, maar om de groei van echte Friese bedrijven te stimuleren. Kortom: een Fries om trots op te zijn.

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Reageer

Blijf op de hoogte

Ontvang onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle bijzondere ontwikkelingen vanuit Friesland!

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.