Boppe Yn

Boeren worden bijgestaan door bekend Fries advocatenduo Anker&Anker

Dertien boeren worden de komende tijd door advocaat Tjalling van der Goot van Anker & Anker Strafrechtadvocaten bijgestaan. De boeren zijn aangesloten bij de Farmers Defence Force (FDF) en kunnen een verkeersboete verwachten omdat ze met een tractor op een snelweg of autoweg hebben gereden.

Het gaat om boeren die op verschillende dagen vanaf december 2019 een boete hebben ontvangen of nog gaan ontvangen in Etten-Leur, Rolde, Bodegraven, Zoetermeer, Hoogeveen en Groningen. De boeren vinden dat ze geen boete hebben verdiend omdat ze meededen met een actie in het kader van een rechtmatige demonstratie. De raadsman doet binnen veertien dagen verzet, waarna de boeren op termijn worden opgeroepen om voor de rechter te verschijnen.

Beboet in Wijster

Boeren die op 8 juli in Wijster een boete hebben ontvangen kunnen zich, wanneer ze de strafbeschikking hebben ontvangen, ook melden bij Anker & Anker. Als de boeren het niet eens zijn met de strafbeschikking, zal het advocatenbureau ook voor hen een verzetschrift indienen.

Redactie

Redactie

De redactie van Boppe Yn Fryslan beoordeelt dagelijkse het nieuws uit Friesland.

Blijf op de hoogte

Ontvang onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle bijzondere ontwikkelingen vanuit Friesland!

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.