Boppe Yn

Bauke Dam als nieuwe wethouder

In september volgt Bauke Dam Maarten Offinga op als nieuwe wethouder. Hij werd voorgedragen door de CDA-fractie in de gemeenteraad van Súdwest-Fryslân. Offinga wordt geïnstalleerd als burgemeester van de gemeente Hardenberg.

Dam is geboren in Súdwest-Fryslân, woont in Bolsward en is actief betrokken bij het verenigingsleven, momenteel als leider bij SC Bolsward, eerder onder andere bij het Heamiel en de Volleybalclub.

Goede kwaliteiten

Dam is raadslid sinds 1 februari 2018. Momenteel is hij accountmanager bij Afvalsturing Friesland in Heerenveen. Hij wordt door partijgenoot Douwe Attema omschreven als iemand die bestuurlijke kwaliteiten heeft en de lopende dossiers goed kent. Hij gaat graag met mensen in gesprek om standpunten helder te krijgen en de beste koers te bepalen.

Welke portefeuille Dam krijgt is nog niet bekend.

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Blijf op de hoogte

Ontvang onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle bijzondere ontwikkelingen vanuit Friesland!

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.