Boppe Yn
Home » IJs en meer

IJs en meer

Over ijs hoef je Willem Koning, alias Willem de IJskoning niets te vertellen. Hij deed zijn opleiding in het land waar ze het beste ijs maken: Italië. Maar hij besloot dat het niet bij ijs alleen moest blijven. Ook broodjes, wafels, pannenkoeken werden aan het assortiment van de winkel in Balk toegevoegd. Willem wil niet alleen dat het een gezellige salon is, maar ook dat het de leukste en lekkerste winkel in Balk moet zijn.

Dus verdiepte hij zich ook in de andere materie. Met zijn voorliefde voor eten en alle kennis die daar bij hoort deed hij een opleiding tot barista, keek over de schouder van bevriende banketbakkers mee om meer te weten over smaakcombinaties en leerde de perfecte pannenkoeken bakken.

Het hele jaar rond

Want een ijssalon met een gezellig terras is mooi, maar daar kan je als ondernemer niet het hele jaar van bestaan. Bovendien miste Willem in Balk een plek waar je uitgebreid pannenkoeken en tosti’s kan eten.

Diverse kaart

De salon aan de Van Swinderenstraat 40 heeft een heerlijke ouderwetse ‘touch’ die doet denken aan de tijden van weleer. Er staat van alles op de kaart: panini’s, vers belegde broodjes, appeltaart, allerlei soorten koffie, pannenkoeken, ijs en al wat zich nog meer aandient.

Zelfs speciaal voor honden ontwikkelde ijsjes (sperziebonenijs) kan je er krijgen, dat overigens ook geschikt is voor paarden en pony’s.

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.