Boppe Yn
Home » Van Wijnen en HAL gaan samen verder

Van Wijnen en HAL gaan samen verder

Bouwbedrijf Van Wijnen heeft in juni een overeenkomst getekend om de onderneming over te dragen aan nieuwe aandeelhouders. HAL Investments B.V. heeft de handtekening gezet om gezamenlijk met het management van Van Wijnen alle aandelen over te nemen van de huidige eigenaren.

Dat zijn grootaandeelhouder en grondlegger van het bedrijf Klaas de Leeuw (57 procent) en de Rabobank (43 procent). HAL heeft al investeringen in bedrijven als Boskalis, Vopak, SBM Offshore en Coolblue.

Grensverleggende ambities

De reden: het verder vorm kunnen geven van de grensverleggende ambities voor groei en verregaande digitalisering en industrialisering van het concern. Enkele maanden geleden was al aanzet gegeven tot de verkoop, en er bleek veel belangstelling van partijen in Van Wijnen.

Iedereen is tevreden over het resultaat. De unieke organisatiestructuur van Van Wijnen in combinatie met de landelijke dekking en schaal blijven op deze manier gewaarborgd. Met de overname heeft HAL een gezond en toekomstbestendig bedrijf in handen dat een goed groeipotentieel heeft, een uitstekende visie op duurzaamheid, circulair bouwen en bovendien aantoonbare resultaten heeft op het gebied van maatschappelijke betrokkenheid.

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.