Boppe Yn
Home » Van grapje tot bloemenwinkel

Van grapje tot bloemenwinkel

Het begon met een grapje en eindigde met een bloemenwinkel. Sinds januari van dit jaar zijn Judith Roosjen en Susanne Visser trotse eigenaars van bloemenwinkel Blomme Stekje in Workum.

Judith (18) en Susanne (19) leerden elkaar kennen op het Nordwin College in Sneek. Beide haalden ze hun diploma en besloten op het Nordwin College in Leeuwarden de opleiding Bloem & Styling te volgen. Judith liep stage bij bloemenwinkel Blomme Stekje aan de Noard in Workum. Na haar stage kwam ze nog eens op bezoek, en hoorde van eigenaresse Geartsje Bruinsma dat ze van plan was met het bedrijf te stoppen. Judith vertelde het nieuwtje aan haar vriendin met als grapje dat ze het wel over konden nemen. Susanne, die opgegroeid is in een ondernemersmilieu en altijd al de wens had uitgesproken een eigen bedrijf te starten, nam het heel serieus. Haar ouders boden een helpende hand, en de overname van Blomme Stekje was in januari van dit jaar een feit.

Drukte van belang

Omdat de dames ook nog naar school gaan, is de winkel vooralsnog alleen op donderdag, vrijdag en zaterdag open. Moeder Margritha Visser neemt tijdelijk de administratie voor haar rekening. Als Judith en Susanne hun opleiding hebben afgerond, wat ze beide dit jaar verwachten, gaat de winkel volledig open. Over klandizie hebben de dames nu al niet te klagen. Ze bieden een breed aanbod aan bloemenarrangementen en ook het laten bezorgen van bloemen loopt goed. Iedere keer dat mensen met een lach de winkel verlaten, worden Judith en Susanne extra blij.

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.