Boppe Yn

Turbulent 2020 voor Romke Kooyenga

Voor succesondernemer Romke Kooyenga was 2020 een vreemd jaar. Wat iemand normaal in tien jaar zou meemaken, kreeg hij in een half jaar voor de kiezen.

Met name op persoonlijk vlak was 2020 lastig: twee van zijn broers kwamen te overlijden, met een van hen had hij een minder goede band, met de ander kon hij het goed vinden.

Verder werd in 2020 zijn Kooyenga Groep verkocht, het detacheringsbedrijf voor overheden dat hij 25 jaar geleden oprichtte in Dokkum en hij sloot zijn Belgische avontuur – compleet met kasteeltje – af en verhuisde naar de Veluwe.

Nieuwe onderneming

Recent is hij een nieuw bedrijf begonnen: Bedrijfsadvies Noord-Nederland, gevestigd in Leeuwarden. Daarnaast wilde hij zich aanmelden bij de 50-Plus partij om zijn politieke aspiraties in de praktijk te brengen, maar zag daar van af toen deze partij uit elkaar viel.

.

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.