Boppe Yn
Home » A&S Techniek heeft dé oplossing voor boeren

A&S Techniek heeft dé oplossing voor boeren

De emissiearme stalvloer van het bedrijf A&S techniek uit Burgum wordt dé oplossing om de uitstoot van ammoniak tegen te gaan, als het aan uitvinder van de stalvloer Anne de Boer ligt. Om goedgekeurd te worden moet de nieuwe stalvloer op vier plekken worden getest.

De testlocaties zijn gevonden. Twee van de proeven vinden plaats op de Dairy Campus in Leeuwarden, een bij een boer in Oosterwierum en de laatste proef wordt binnenkort gestart in Utrecht.

Kleppensysteem in vernieuwde stallen

In de vloer zit een systeem dat de ammoniakgassen die vanuit de mestkelder omhoog de stal in komen, tegenhoudt. Door middel van een kleppensysteem wordt voorkomen dat het gas opstijgt. De gassen blijven daarmee dus in de mestput en komen niet vrij in de buitenlucht.

Als de eerste metingen positief zijn wil De Boer zo snel mogelijk beginnen met de productie en verkoop van de nieuwe stal. Hij denkt dat er flink wat boeren zijn die graag een emissiearme stalvloer willen.

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.