Boppe Yn
Home » Vervuiling in Italië? Deze groep uit Sneek komt to the rescue…

Vervuiling in Italië? Deze groep uit Sneek komt to the rescue…

Een van de grootste staalfabrieken van Europa ligt net buiten de Zuid-Italiaanse stad Taranto. Het is de grootste werkgever van de regio, maar tegelijkertijd waarschijnlijk de reden dat het een van de smerigste plekken is om te wonen.

De burgemeester van de Taranto nodigde de leden van het solarteam DB-20 en de race-organisatie Solar Sport One uit Sneek deze maand uit in zijn stad. Het doel van de komst was om over de milieuproblematiek te praten. Tegelijkertijd gaven de Snekers een demonstratie van hun op zonne-energie aangedreven boot.

Als je uit het raam van het hotel keek, zag je soms een gele lucht boven de fabriek hangen

Het is altijd goed om te lezen als Friezen te hulp schieten.

Lees verder bij het Friesch Dagblad

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Reageer

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.