Boppe Yn
Home » Selwyn Duijvestijn: Het leiden van een internationale organisatie vanuit Friesland

Selwyn Duijvestijn: Het leiden van een internationale organisatie vanuit Friesland

Selwyn Duijvestijn is de CEO van DGB, een organisatie die zich richt op de ontwikkeling en exploitatie van CO2-redutie en biodiversiteitsprojecten. Het bedrijf richt zich op natuurbescherming en helpt overheden en bedrijven om netto nul-emissies te bereiken door gebruik te maken van geverifieerde emissiereductie-credits. DGB is een snel groeiend bedrijf dat is genoteerd op de Amsterdamse Euronext-beurs met het tickersymbool AEX:DGB.

Selwyn is niet afkomstig uit Friesland, maar hij heeft het zijn thuis gemaakt en is er enthousiast over om in deze provincie te wonen en werken terwijl hij zijn internationale bedrijf leidt. Hij gelooft dat Friesland veel te bieden heeft en dat het mogelijk is om een succesvolle carrière te hebben terwijl je in Friesland woont. Wonen en werken vanuit de randstad is niet nodig om succesvol te zijn, Friesland biedt meer!

Selwyn Duijvestijn – achtergrond in de financiën

Midden in de economische crisis begon Selwyn Duijvestijn met beleggen. Tijdens zijn studie Technische Bedrijfskunde aan de Technische Universiteit in Eindhoven trokken de jaren 2007 en 2008 Selwyn naar het handelsvak. De enorme daling en volatiliteit op de beurs was voor veel beleggers een periode van paniek en ellende, maar voor Selwyn was het juist fascinerend en kon hij in korte tijd veel leren. De enorme snelheid waarmee geld verdiend kan worden in combinatie met de mogelijkheden, risico’s, kansen en het gigantische pallet aan facetten dat bij beurshandel komt kijken, maakt beleggen voor hem een hobby, passie en inkomstenbron in één.

Om gedisciplineerd te blijven en niet in paniek te raken bij plotselinge veranderingen, hield Selwyn een “beursdagboek” bij waarin hij zijn koersdoelen, weerstanden en steunzones opschreef. Hierdoor wist hij precies wat hij moest doen en welke strategie hij moest volgen wanneer een van de scenario’s werkelijkheid werd. Dit is ook de basis geweest voor de oprichting van zijn website Marktgevoel.nl, waar Selwyn dagelijks over zijn handel en wandel op de beurs schreef in columns en educatieve artikelen. In 2016 heeft Selwyn Duijvestijn het bedrijf Marktgevoel succesvol verkocht.

Selwyn Duijvestijn – rol bij DGB

Als CEO van DGB is Selwyn verantwoordelijk voor het leiden van de organisatie en het realiseren van haar missie om te helpen bij het behalen van netto nul-emissies. Hij werkt nauw samen met zijn team om de ontwikkeling en exploitatie van CO2-reductie en biodiversiteitsprojecten te realiseren. Selwyn gelooft dat natuurbescherming een belangrijke rol speelt in het bereiken van een duurzame toekomst en DGB is dan ook toegewijd aan het bieden van oplossingen om de negatieve impact van mensen op de natuur te verminderen.

Friesland en Selwyn Duijvestijn

Hoewel Selwyn niet afkomstig is uit Friesland, heeft hij zich er in de loop der jaren thuis gevoeld. Hij geniet van de rustige en landelijke omgeving, de prachtige natuur en de vriendelijke inwoners. Ook waardeert hij de mogelijkheid om zijn internationale bedrijf te runnen vanuit Friesland, waardoor hij een goede balans heeft tussen werk en privé.

Selwyn gelooft dat Friesland veel te bieden heeft en dat je er een succesvolle carrière kunt hebben, zonder dat je de provincie hoeft te verlaten. Hij hoopt dat hij andere jonge, ambitieuze en talentvolle mensen kan inspireren om in Friesland te blijven en hun dromen hier te verwezenlijken.

Achtergrond Selwyn Duijvestijn

Selwyn Duijvestijn is een gepassioneerde en ambitieuze ondernemer met een achtergrond in de financiën. Als CEO DGB Group is hij toegewijd aan het behalen van een duurzame toekomst door middel van koolstof- en biodiversiteitsprojecten. Ook is hij een groot liefhebber van Friesland en gelooft hij in de mogelijkheden die de provincie te bieden heeft voor jonge, ambitieuze mensen. Door zijn eigen succesvolle carrière en ervaringen hoopt hij anderen te inspireren om in Friesland te blijven en hun dromen te verwezenlijken.

Selwyn Duijvestijn in de media

De publicaties van Selwyn Duijvestijn verschijnen veelvuldig in gerenommeerde media, zowel in de print als de online edities. Hieronder vindt u een overzicht van onze diverse publicaties en media-optredens bij bekende grote partijen in de Benelux:

Selwyn Duijvestijn foto’s

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.