Boppe Yn
Home » Het gezicht achter de rijkste Fries, Gerrit Mulder van ChipSoft

Het gezicht achter de rijkste Fries, Gerrit Mulder van ChipSoft

Gerrit Mulder werd samen met zijn zoon Hans Mulder in 2018 door de Quote500 uitgeroepen tot de rijkste Fries met een vermogen van 420 miljoen euro. Met hun IT-bedrijf ChipSoft zorgen zij voor de automatisering van de administratie van de facturen voor patiënten en de facturen van de arts naar zorgverzekeringsmaatschappijen in veel ziekenhuizen in Nederland. 

De beginjaren

Dit idee kwam niet zomaar uit de lucht vallen aangezien Gerrit Mulder zich als chirurg mateloos irriteerde aan het vele papierwerk in de zorgsector.  In 1986 bedacht hij dan ook uit frustratie HiX. Dit is een informatiesysteem die deze papierstapel moest doen oplossen en het werkproces in ziekenhuizen versnelde. Zorginstellingen zien potentie in ChipSoft en Gerrit Mulder hengelt samen met zijn zoon Hans de ene na de andere klant binnen. Zij waardeerden vooral de efficiëntie van ChipSoft en de vraag om extra functionaliteit werd groter en groter. Uitbreidingen waren onvermijdelijk en zo groeide het bedrijf uit tot een succesvol familiebedrijf met als motto het ontwikkelen van zorg-ICT die zorgprofessionals optimaal ondersteunt.

Het succes van ChipSoft

 Deze nuchtere Friese no-nonsense mentaliteit is tot op de dag van vandaag nog steeds de motor achter ChipSoft. Inmiddels heeft het bedrijf meer dan 650 medewerkers die zich inzetten op de kantoren in Amsterdam, Heerenveen, Hoogeveen en sinds kort ook in België en is ChipSoft uitgegroeid tot de grootste leverancier van ziekenhuis-EPD’s in Nederland. 

Uit het buitenland wordt ook interesse getoond in de EPD-implementatie. Zoon Hans heeft nu het roer overgenomen van zijn vader en is constant bezig met innoveren en aangezien de automatisering in de maatschappij nog steeds volop aan de gang is, is er nog veel terrein te winnen voor ChipSoft. Gerrit Mulder heeft met zijn idee een gat in de markt gevonden en mag zich daardoor, samen met zijn zoon, de rijkste man van Friesland noemen. 

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Reageer

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.