Boppe Yn

Oyens & Van Eeghen

Als men spreekt over vermogensbeheer denkt men al snel aan grote, invloedrijke bedrijven. De kleinere bedrijven worden vaak afgewezen of simpelweg over het hoofd gezien. Zo ook Oyens & Van Eeghen. Maar het zijn vaak juist die bedrijven die het verschil kunnen maken voor u. In dit korte artikel zullen de experts van Boppe Yn Fryslân u duidelijk maken waarom de Friezen zo blij zijn met dit bedrijf. 

Een dynamisch verleden

Hoewel u misschien nog nooit gehoord heeft van Oyens & Van Eeghen, heeft het bedrijf veel ups en downs gehad in het verleden. Sinds de oprichting in 1797 als onderdeel van de bancaire sector heeft het minstens acht naamswijzigingen en fusies mee mogen maken. Al deze metamorfoses kwamen tot een eind in het jaar 2014, toen er besloten werd om zich geheel toe te leggen als beleggingsonderneming.

Een jaar later kwam het Friese bedrijf in handen van de Belgische Delen Private Bank. Vanaf dat moment kreeg het bedrijf ook daadwerkelijk een gezicht op de Nederlandse markt. Tegenwoordig houdt de beleggingsspecialist zich vooral bezig met het realiseren van het beste risico-rendement strategie. 

Strategisch beleggen

Als we de website mogen geloven, belegt Oyens & Van Eeghen vooral in zogenaamde “Multi-Asset profielen”. Dit betekent dat het bedrijf niet investeert in losstaande aandelen, maar in samengestelde portfolio’s. Hierbij kiest de Friese beleggingsspecialist wel een portfolio uit waarbij de aandelen uit verschillende sectoren komen. De reden hiervoor is dat markt/industrie specifieke risico dan weg gediversifieerd kan worden. 

Samen met de andere pijlers van het bedrijf baant het zich langzaamaan een weg naar de top. U kent de uitdrukking: klein maar fijn. En dat is precies het verhaal met Oyens & Van Eeghen. Het bedrijf heeft nog weinig populariteit. De kwaliteit en ervaringen met het bedrijf laten echter weer een heel andere kant van het verhaal zien. Zolang het deze koers blijft varen, zal het binnen de kortste keren niet alleen de Friezen, maar ook andere delen van de wereld trots maken. 

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Reageer

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.