Boppe Yn

Overname van webshop Body&Fit levert eigenaren €100 miljoen op!

Het nabij Heerenveen gevestigde Body&Fit is overgenomen door De overnemer is branchegenoot Glanbia. Body & Fit geeft aan binnen drie jaar in heel Europa actief te willen zijn en dat gaat veel sneller met het veel grotere en beursgenoteerde Glanbia als moeder.

Body & Fit is in 1995 opgericht door twee Friezen, Ilco Bos en Laurenz Roelevink. Zij begonnen met fysieke winkels in Zwolle en Amersfoort. Die bestaan nog steeds, heten ook nog Body & Fit, maar hebben al lang andere eigenaren. CEO Bos en diens medebestuurder Roelevink runnen al jaren een webshop, de grootste in zijn soort in de Benelux.

“Wij zitten al in Duitsland en staan op het punt webshops te openen in Frankrijk en Oostenrijk”, aldus Smeding. “Met Glanbia kunnen we het tempo van die expansie flink opvoeren.”

Body & Fit behaalt een omzet van ongeveer 65 miljoen euro met 190 medewerkers. Glanbia verkoopt jaarlijks voor 3,7 miljard euro in 32 landen met ruim zesduizend werknemers, en maakt een winst (ebita) van 311 miljoen ofwel 8,5 procent op die omzet. Wat Glanbia betaalt voor het bedrijf is niet bekendgemaakt, maar volgens Emerce moet de overnamesom ergens rond de 100 miljoen euro liggen. Wat gaan Bos en Roelevink doen met dat geld? “Haha! Geen idee”, lacht Smeding hartelijk. “Dat moet je hen vragen.”

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Reageer

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.