Boppe Yn
Home » Nedcam Solutions: Innovatie en duurzaamheid in Friesland

Nedcam Solutions: Innovatie en duurzaamheid in Friesland

Nedcam Solutions, gevestigd in Heerenveen, Friesland, is een toonaangevend bedrijf dat gespecialiseerd is in het leveren van totaaloplossingen voor de realisatie van 3D-vormen. Sinds de oprichting heeft Nedcam zich gepositioneerd als een pionier in de industrie door gebruik te maken van geavanceerde technologieën en duurzame productieprocessen.

Innovatieve Technologieën en Diensten

Nedcam Solutions biedt een breed scala aan diensten, waaronder engineering, materiaalkeuze, tooling en speciaal transport. Het bedrijf staat bekend om zijn uitgebreide ervaring in 3D-frezen en 3D-printen, wat hen in staat stelt om complexe modellen, prototypes en productiemallen te produceren voor diverse sectoren zoals jachtbouw, architectuur, infrastructuur, automobielindustrie, windenergie en kunst​.

Een van de meest opmerkelijke innovaties van Nedcam is de introductie van de Fanum Lambda XXL 3D-printer. Met een bereik van 12 meter is deze printer de grootste in Europa, wat Nedcam in staat stelt om grote mallen en structuren te printen, waardoor het traditionele productieproces aanzienlijk wordt verduurzaamd.

Duurzaamheid en Maatschappelijke Verantwoordelijkheid

Duurzaamheid staat centraal in de bedrijfsvoering van Nedcam Solutions. Het bedrijf is actief betrokken bij verschillende projecten die gericht zijn op het verminderen van de milieu-impact en het bevorderen van de circulaire economie. Een voorbeeld hiervan is de ontwikkeling van 3D-geprinte bruggen en meubels die volledig recyclebaar zijn.

Nedcam werkt nauw samen met partners zoals Royal DSM om styreen- en emissievrije gelcoats te ontwikkelen, wat de duurzaamheid van hun producten verder verbetert. Daarnaast is het bedrijf betrokken bij projecten zoals het maken van duurzame gevels voor De Baak en de circulaire plantenpotten van Triboo.

Erkenning en Samenwerkingen

Nedcam Solutions heeft verschillende erkenningen ontvangen voor hun innovatieve bijdragen en duurzame praktijken. Het bedrijf was genomineerd voor de titel Friese Onderneming van het Jaar 2023, een bewijs van hun toewijding aan excellentie en innovatie.

Het bedrijf blijft groeien en uitbreiden, met nieuwe productiefaciliteiten en internationale samenwerkingen, waaronder een uitbreiding naar Duitsland. Deze groei stelt Nedcam in staat om nog meer klanten wereldwijd te bedienen en hun impact op de industrie te vergroten​.

Conclusie

Nedcam Solutions speelt een cruciale rol in het vormgeven van de toekomst van 3D-productie en duurzame technologieën in Friesland en daarbuiten. Door voortdurende innovatie en een sterke focus op duurzaamheid, blijft het bedrijf een voorloper in de industrie. Voor meer informatie over Nedcam Solutions en hun projecten, kunt u hun officiële website bezoeken.

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.