Boppe Yn
Home » Miedema Bouwmaterialen: Betrouwbare partner in duurzaam bouwen

Miedema Bouwmaterialen: Betrouwbare partner in duurzaam bouwen

Miedema Bouwmaterialen, gevestigd in Leeuwarden, Friesland, is al meer dan een eeuw een vertrouwde naam in de bouwsector. Als totaalleverancier van bouwmaterialen richt het bedrijf zich op een breed scala aan producten en diensten, variërend van hout- en plaatmateriaal tot complete bouwoplossingen. Met een sterke focus op duurzaamheid en innovatie, blijft Miedema een voorloper in de transformatie van de bouwindustrie.

Historie en Evolutie

Het familiebedrijf werd opgericht in 1917 door Andries Miedema en heeft sindsdien een indrukwekkende evolutie doorgemaakt. Begonnen als een kleine werkplaats voor pompen, masten en blokken, is Miedema uitgegroeid tot een belangrijke speler in de houtindustrie en bouwmaterialensector. Het bedrijf verhuisde in de jaren tachtig naar de huidige locatie aan de Familie van der Weijstraat in Leeuwarden, waar het haar assortiment en diensten verder uitbreidde​.

Producten en Diensten

Miedema Bouwmaterialen biedt een uitgebreide reeks bouwmaterialen aan, waaronder hout, plaatmaterialen, gevelbekleding, deuren, gereedschap en ijzerwaren. Hun assortiment is altijd op voorraad en wordt snel geleverd, of kan worden opgehaald in het haalcentrum op industrieterrein de Hemrik in Leeuwarden. Daarnaast beschikt Miedema over een webshop waar klanten direct inzicht hebben in hun prijzen en eenvoudig bestellingen kunnen plaatsen.

Het bedrijf levert niet alleen producten, maar biedt ook waardevolle diensten zoals projectadvies, maatwerkoplossingen en renovatieondersteuning. Dit maakt Miedema een one-stop-shop voor aannemers, klusbedrijven, woningbouwers en industriële klanten.

Duurzaamheid en Innovatie

Duurzaamheid speelt een centrale rol in de strategie van Miedema Bouwmaterialen. Onder leiding van Gerda van der Singel, die het stokje overnam in 2021, heeft het bedrijf zich sterk gericht op circulair en biobased bouwen. Biobased bouwmaterialen, gemaakt van hernieuwbare natuurlijke grondstoffen zoals hout, kurk en bamboe, zijn een belangrijk focusgebied geworden. Dit draagt bij aan een beter binnenklimaat en een meer gereguleerde vochthuishouding​.

Paul Hoekstra, Manager Renovatie bij Miedema, benadrukt het belang van kennisoverdracht en samenwerking met ketenpartners om duurzame oplossingen te implementeren. Dit omvat het verduurzamen van zowel nieuwbouwprojecten als de bestaande woningvoorraad, wat een uitdaging vormt vanwege de diversiteit aan bouwstijlen en methodes.

Conclusie

Miedema Bouwmaterialen blijft zich onderscheiden door hun toewijding aan kwaliteit, duurzaamheid en klantgerichtheid. Hun uitgebreide assortiment, innovatieve oplossingen en sterke focus op circulair bouwen maken hen een onmisbare partner in de bouwsector in Noord-Nederland en daarbuiten. Voor meer informatie over Miedema Bouwmaterialen en hun diensten, bezoek de officiële website.

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.