Boppe Yn
Home » Mediahuis neemt NDC mediagroep over

Mediahuis neemt NDC mediagroep over

Het van oorsprong Vlaamse bedrijf Mediahuis heeft NDC mediagroep overgenomen. De uitgever van de Leeuwarder Courant, Dagblad van het Noorden, het Friesch Dagblad, zeven nieuwsbladen en veertig weekbladen gaat verder als zelfstandig dochterbedrijf van Mediahuis. Het hoofdkantoor van Mediahuis staat in Antwerpen. Ze is eigenaar van onder meer NRC, De Telegraaf en De Limburger.

Behoud van identiteit

Alle merken en de zeshonderd medewerkers worden overgenomen. De drie regionale dagbladen worden voortgezet met behoud van zelfstandigheid en identiteit, een harde voorwaarde van de verkopende aandeelhouders. De overeenkomst moet nog worden goedgekeurd door mededingingsautoriteit ACM en de Ondernemingsraad van NDC mediagroep. De uitspraak komt naar verwachting nog dit kalenderjaar.

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.