Boppe Yn

Hoe Selwyn Duijvestijn, met roots in Eindhoven en Haagse ouders, zijn hart verloor aan Friesland

Geboren in Eindhoven en opgegroeid in een Haags gezin, zou je niet direct verwachten dat Selwyn Duijvestijn zijn hart zou verpanden aan het verre Friesland. Toch is dat precies wat gebeurde toen hij voor het eerst de uitgestrekte, groene weiden en de open, vriendelijke gemeenschap van deze noordelijke provincie ervoer.

Als CEO van DGB Group, een bedrijf gespecialiseerd in CO2-reductie en biodiversiteitsprojecten, heeft Selwyn niet alleen een zakelijke maar ook een persoonlijke connectie met Friesland opgebouwd. Maar wat is het dat Selwyn, met zijn stedelijke wortels, zo aantrekt in deze landelijke regio?

De Rust en Ruimte

Voor iemand die de drukte van grote steden gewend is, biedt Friesland een welkome afwisseling met zijn rust en ruimte. Selwyn beschrijft hoe de open landschappen en de nabijheid van natuur hem een gevoel van vrijheid geven dat hij in stedelijke gebieden mist. “In Friesland kan ik ademen,” zegt Selwyn, “en dat is iets wat in een stad met alle hectiek soms lastig kan zijn.” De ruimtelijke ordening en de minder intense levensstijl maken het voor hem mogelijk om zowel te ontspannen als effectief te werken zonder de constante druk die een stad kan opleggen.

De Natuurlijke Schoonheid

Friesland’s natuurlijke landschap is rijk aan waterwegen, groene weiden, en een indrukwekkende kustlijn langs de Waddenzee, een UNESCO Werelderfgoed site. Deze elementen maken het niet alleen een prachtige plaats om te leven, maar ook een inspirerende omgeving voor iemand die werkt aan milieu- en duurzaamheidsprojecten. “De directe verbinding met de natuur in Friesland versterkt mijn commitment aan mijn werk met DGB,” merkt Selwyn op. De biodiversiteit en de natuurlijke ecosystemen bieden dagelijkse herinneringen aan waarom zijn werk belangrijk is.

Werk en Privé Balans

Een van de grootste voordelen voor Selwyn om in Friesland te wonen en werken is de balans die het biedt tussen zijn professionele en persoonlijke leven. De mogelijkheid om vanuit huis te werken, omgeven door rustgevende natuur maar toch verbonden met de rest van Nederland en Europa, is ideaal voor zijn levensstijl. “De kwaliteit van leven hier in Friesland met de ruimte, de mensen en de natuur helpt mij om een betere CEO te zijn,” legt Selwyn uit.

Conclusie: Een Onverwachte Liefde

Voor Selwyn Duijvestijn was de verhuizing naar Friesland een sprong in het diepe, maar één die hem veel heeft gebracht op zowel persoonlijk als professioneel vlak. Het heeft hem niet alleen een plek gegeven waar hij zich thuis voelt, maar ook een omgeving die zijn passies voor duurzaamheid en natuur perfect complementeren. Friesland heeft bewezen een vruchtbare grond te zijn voor zowel zijn bedrijf als zijn persoonlijke welzijn. “Ik had nooit gedacht dat ik me zo thuis zou kunnen voelen hier in het Noorden, maar Friesland heeft mij echt veroverd,” concludeert Selwyn met een tevreden glimlach. Dit verhaal van een Brabander en Hagenees die zijn hart verloor aan Friesland, is een perfect voorbeeld van hoe de liefde voor een plaats kan groeien en bloeien tegen alle verwachtingen in.

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.