Boppe Yn
Home » Het vermogen van Doutzen Kroes: hoe rijk is het Friese topmodel eigenlijk?

Het vermogen van Doutzen Kroes: hoe rijk is het Friese topmodel eigenlijk?

Doutzen Kroes is een naam die voor velen synoniem staat aan internationaal succes als topmodel. Als Friezin wist ze de wereld te veroveren met haar beeldschone uiterlijk en haar charmante persoonlijkheid. Maar hoe heeft ze het voor elkaar gekregen om zoveel geld te verdienen als model? In deze blog nemen we een duikje in het leven van Doutzen Kroes en ontdekken we hoe zij schatrijk werd als topmodel.

Van Friesland naar de catwalk

Doutzen Kroes is geboren op 23 januari 1985 in het Friese plaatsje Eastermar. Op jonge leeftijd verhuisde ze naar het nabijgelegen dorpje Oostermeer. Het was in deze omgeving dat haar carrière als model begon. Op 18-jarige leeftijd werd ze ontdekt door Paparazzi Model Management in Amsterdam. Al snel werd ze een veelgevraagd model voor grote merken en modeshows.

In 2005 liep ze haar eerste modeshow voor Victoria’s Secret. Een jaar later sloot ze een lucratief contract met cosmeticabedrijf L’Oréal. Met haar wereldwijde succes werd ze het best betaalde model dat Nederland ooit had voortgebracht. Maar dat was pas het begin van haar succesvolle carrière.

Het gezicht van Victoria’s Secret

Eind 2007 werd Doutzen Kroes het gezicht van lingeriemerk Victoria’s Secret. Dit betekende het begin van een nieuw hoofdstuk in haar carrière. Als model van Victoria’s Secret werd ze bekend over de hele wereld. Haar mooie gezicht en charmante persoonlijkheid maakten haar razend populair.

Haar werk als model bij Victoria’s Secret betekende dat ze niet meer hoefde te reizen voor modeshows. Ze hoefde alleen nog maar in de jaarlijkse shows van Victoria’s Secret te verschijnen. De shows waren het doel om naamsbekendheid te krijgen, en dat was haar gelukt. Maar dat betekende niet dat ze stilzat. Naast haar werk als model bleef ze actief in de modewereld en werkte ze samen met tal van grote merken, waaronder Gucci, Ralph Lauren en Versace.

Haar eigen merk

Naast haar werk als model is Doutzen Kroes ook een succesvolle onderneemster. In 2016 lanceerde ze haar eigen merk, de Doutzen Kroes Collection. De collectie bevatte onder andere badkleding en ondergoed voor vrouwen. Het merk werd een groot succes en versterkte haar imago als internationaal topmodel en ondernemer.

Doutzen Kroes als activist

Doutzen Kroes heeft niet alleen succes als model en ondernemer, maar zet zich ook actief in voor maatschappelijke doelen. Ze is onder andere ambassadeur voor Dance4Life, een organisatie die zich inzet voor seksuele voorlichting en preventie van hiv onder jongeren.

In 2015 werd Doutzen Kroes benoemd tot “Global Goals Ambassador” voor de Verenigde Naties. In deze rol zet ze zich in voor duurzame ontwikkeling en gelijke rechten voor mannen en vrouwen wereldwijd.

Mannen en vrouwen over de hele wereld raken geïnspireerd door de 37-jarige superster en haar levensfilosofie. Doutzen Kroes is niet alleen een prachtig en getalenteerd model, maar ook een geweldige rolmodel voor jonge vrouwen en meisjes over de hele wereld. Haar manier van leven kan dienen als een krachtige inspiratiebron voor iedereen die het gevoel heeft vast te zitten in hun dagelijks leven.

Doutzen’s toewijding aan een gezonde levensstijl en regelmatige lichaamsbeweging heeft haar geholpen om in topconditie te blijven en de prachtige, slanke figuur te behouden die zo kenmerkend is voor haar modellenwerk. Ze is echter ook een groot voorstander van het vinden van balans in het leven en het nemen van de tijd om te ontspannen en te genieten van de dingen die echt belangrijk zijn.

Een van de dingen waar Doutzen zich hard voor maakt, is het belang van bewust consumeren. Ze vindt het belangrijk om te weten waar haar kleding vandaan komt, wie het heeft gemaakt en onder welke omstandigheden. Ze heeft zich aangesloten bij de #PayUp-beweging, die ervoor pleit dat kledingmerken beter zorgen voor hun werknemers en arbeiders, en ze beter betalen voor hun werk.

Moeder Doutzen Kroes

Naast haar werk als model en activist, is Doutzen ook moeder van twee kinderen. Ze is openhartig over de uitdagingen die het moederschap met zich meebrengt en het belang van het vinden van een goede balans tussen werk en gezin. Ze benadrukt dat moederschap niet gemakkelijk is, en dat het belangrijk is om hulp te vragen wanneer je het nodig hebt.

Doutzen is een rolmodel voor vrouwen en meisjes over de hele wereld, die zich sterk maakt voor het belang van zelfvertrouwen, zelfzorg en het nemen van verantwoordelijkheid voor je eigen leven. Ze heeft laten zien dat je als vrouw in staat bent om je dromen waar te maken en een succesvolle carrière te hebben, zonder jezelf te verliezen in het proces.

Doutzen Kroes is een levend bewijs van hoe hard werken en vastberadenheid tot grote hoogten kunnen leiden. Haar vermogen en faam zijn het gevolg van haar harde werk en toewijding, en ze gebruikt haar platform om anderen te inspireren om hetzelfde te doen.

In een wereld die vaak gericht is op uiterlijk en materiële bezittingen, is het verfrissend om te zien dat er mensenHet vermogen van Doutzen Kroes mag dan indrukwekkend zijn, het is zeker niet alles wat haar definieert. Het is haar menselijkheid, nederigheid en inzet voor het maken van een verschil die haar zo’n inspirerend voorbeeld maken voor mensen over de hele wereld. Of het nu gaat om het creëren van bewustzijn voor maatschappelijke kwesties, het ondersteunen van organisaties die zich inzetten voor het welzijn van dieren of het betrekken van mensen bij belangrijke kwesties, Doutzen Kroes is een rolmodel voor iedereen in Friesland!

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.