Boppe Yn
Home » Het verhaal van Harry Westers en WestCord Hotels

Het verhaal van Harry Westers en WestCord Hotels

WestCord Hotels is een begrip. Maar weinig mensen weten echter het verhaal achter de keten, en de mensen die daar achter staan.Een korte introductie.

WestCord vindt zijn oorsprong op Vlieland. In de jaren zestig om precies te zijn, toen het toerisme een steeds belangrijker factor werd op de Waddeneilanden. In 1968 besloot Emo Westers Hotel De Wadden voor zijn toen achttienjarige zoon Harry.

De zeventien hotels van Harry Westers

Harry wilde liever piloot worden, maar nam de uitdaging met beide handen aan. En met succes. Zijn tweede hotel had hij op zijn 23e, ook op Vlieland, een derde had hij snel op het oog. Daarna was het tijd om de bakens te verzetten buiten de Waddeneilanden, en nieuwe kansen deden zich voor op het vasteland. Inmiddels bestaat WestCord uit zestien hotels, en wordt nummer zeventien gebouwd aan de Grote Markt in Groningen. Het echtpaar Westers wordt door de Quote 500 op meer dan honderd miljoen euro geschat.

Het familiebedrijf van WestCord

WestCord is een heus familiebedrijf, waarin Jennifer en Harry Westers de touwtjes in handen hebben, maar ook een aantal van de kinderen energie steken in het bedrijf. Een echt signatuur hebben de WestCord hotels niet. Vooral een hotel neerzetten dat zich onderscheidt op basis van een eigen identiteit en veel coleur locale is voor het echtpaar belangrijk. De locatie bepaalt wat voor soort hotel het wordt. Met als ultieme doel: tevreden gasten en blije medewerkers.

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.