Boppe Yn

Het Verhaal van Grutte Pier Brouwerij: Van Stamtafel tot Speciaalbier

Grutte Pier Brouwerij, opgericht in 2014 in Leeuwarden, is een brouwerij die de smaak van Friesland in een fles weet te vangen. De oprichters, Frans Filius en Renze Bil, hebben hun passie voor speciaalbier omgezet in een bloeiend bedrijf dat nu een van de grootste speciaalbiermerken van Friesland is.

Een Heldhaftige Naam

De brouwerij dankt haar naam aan de Friese volksheld Pier Gerlofs Donia, beter bekend als Grutte Pier. Deze legendarische figuur staat symbool voor kracht, vrijheid, onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en trots – eigenschappen die ook terug te vinden zijn in de bieren van Grutte Pier Brouwerij.

Lokaal en Duurzaam

Grutte Pier Brouwerij maakt gebruik van lokale ingrediënten in hun bieren, wat bijdraagt aan de unieke smaak en het duurzame karakter van hun producten. In hun proeflokaal in Bartlehiem experimenteren ze met nieuwe bieren en organiseren ze proeverijen.

Conclusie

Grutte Pier Brouwerij is meer dan een brouwerij. Het is een bedrijf dat de Friese cultuur en geschiedenis viert door middel van hun unieke en smaakvolle bieren. Een bezoek aan hun proeflokaal in Bartlehiem is een ervaring die geen bierliefhebber zou moeten missen.

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.