Boppe Yn
Home » Groningen Aiport in Friese handen

Groningen Aiport in Friese handen

Als het aan Stichting FB Oranjewoud ligt, komt er meer betrokkenheid bij Groningen Airport Eelde vanuit het bedrijfsleven om meer bedrijvigheid te creëren. Die wens leeft al langer.

FB Oranjewoud nam eerder dit voorjaar voor het symbolische bedrag van één euro de aandelen van de gemeente Groningen. De Provincies Drenthe en Groningen en de gemeenten Tynaarlo en Assen zijn de overige aandeelhouders. Het inspringen bij GAE is één van de voorbeelden hoe de stichting zich mengt in het bedrijfsleven van Noord-Nederland, met als doel het verstevigen van de economische structuur van het Noorden. Daar heeft het sociaal-culturele leven dan weer baat bij.

Kennis en kunde

FB Oranjewoud levert een bijdrage in kennis en kunde, maar niet in geld. Zo wil de stichting kijken naar het toepassen van drones bij het bezorgen van pakketjes en medicijnen, als onderdeel van de toekomst van het vliegveld.

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.