Boppe Yn

Grenzeloos werk naar Frankrijk

Grenzelooswerk is een internationale arbeidsbemiddelaar uit Leeuwarden. De Friese startup breidt haar vacatureplatform nu uit naar Frankrijk. Oprichter Casper Lemmen legt uit waarom voor dat land gekozen is.

Het antwoord is heel simpel: er kwamen steeds meer verzoeken binnen voor Franstalig personeel. Het platform, genaamd Yobbers, stond al klaar voor lancering, maar toen kwam corona. Dat legde een goed deel van Grenzelooswerk stil. Maar recent durven toch steeds meer mensen de stap weer te zetten om in het buitenland aan de slag te gaan, dus is Yobbers alsnog gelanceerd.

Divers aanbod

‘Inmiddels hebben we in drie en een halve week al meer dan vierhonderd sollicitaties ontvangen,’ aldus Lemmen. De eerste Franse avonturiers zijn al op het vliegtuig gestapt en aan hun nieuwe baan begonnen, onder meer in Portugal bij bedrijven als Lacoste, Uber en Facebook.

Hoewel het bedrijf veel last heeft van de coronapandemie en ze verwachten dat de komende tijd nog zwaarder gaat worden, heeft Grenzelooswerk het voordeel dat ze een divers aanbod aan werkgevers heeft. ‘Waar de ene opdrachtgever afschaalt, schaalt de ander juist op.’

Internationaal

Op termijn wil het bedrijf starten met een re-branding van de naam naar Yobbers, een .com versie van de website lanceren en deze in verschillende talen beschikbaar maken. Op die manier zet het bedrijf zich meer internationaal op de kaart.

Redactie

Redactie

De redactie van Boppe Yn Fryslan beoordeelt dagelijkse het nieuws uit Friesland.

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.