Boppe Yn
Home » Fryske Strawberries: De enige aardbeienkwekerij van Friesland

Fryske Strawberries: De enige aardbeienkwekerij van Friesland

Friesland, een provincie bekend om zijn rijke cultuur, prachtige landschappen en nu, dankzij Fryske Strawberries, ook voor zijn overheerlijke aardbeien.

Een Familiebedrijf met Passie

Marlies en René van Wingerden zijn niet zomaar ondernemers. Ze zijn de trotse eigenaren van Fryske Strawberries in Berlikum, de enige aardbeienkwekerij in heel Friesland. Wat begon als een familiebedrijf is nu een bloeiende onderneming die verse aardbeien levert aan lokale supermarkten, bakkers en iedereen die het geluk heeft hun kwekerij te bezoeken.

Van Veld naar Tafel

Bij Fryske Strawberries draait alles om kwaliteit. De aardbeien worden met zorg en aandacht geteeld, zodat klanten kunnen genieten van de sappigste en zoetste vruchten. De kwekerij heeft 1,8 hectare aardbeien in de kas, 1,5 hectare onder tunnels en 1,5 hectare op stellingen. Dit zorgt ervoor dat ze het hele jaar door verse aardbeien kunnen leveren.

Meer dan Alleen Aardbeien

Het is niet alleen de smaak die de aardbeien van Fryske Strawberries onderscheidt. Het is de passie en toewijding van Marlies en René. Ze hebben het bedrijf overgenomen en voortgezet met dezelfde liefde en zorg als hun voorgangers. Ze zijn altijd op zoek naar manieren om hun producten te verbeteren en hun klanten de beste ervaring te bieden.

Een Bezoek Waard

Als je ooit in Friesland bent, is een bezoek aan Fryske Strawberries een must. Of je nu een lokale bewoner bent of een toerist die de schoonheid van de provincie komt verkennen, zorg ervoor dat je wat tijd vrijmaakt om deze prachtige kwekerij te bezoeken. En vergeet niet een bakje (of twee) van hun heerlijke aardbeien mee naar huis te nemen!

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.