Boppe Yn

Friezen op Netflix

Op 21 oktober is de documentaire Brave Blue World: Racing To Solve Our Water Crisis in première gegaan. In het programma, geregisseerd door de Brit Tim Neeves, wordt duidelijk gemaakt hoe essentieel voldoende schoon water is voor de toekomst van de aarde. Naast grote namen als Matt Damon en Jaden Smith komen ook medewerkers van de op de WaterCampus gevestigde Water Alliance aan het woord.

Grote besparing

Sabine Stuiver van Hydraloop vertelt hoe zij een efficiënt waterzuiveringssysteem hebben ontwikkeld, waarmee ieder huishouden het eigen water kan recyclen. Twee inwoners van Leeuwarden, Jan-Willem Schoonen en Linda Kampschreur leggen uit hoe ze met dit systeem meer dan 30.000 liter water besparen.

Breed publiek

Water Alliance, de organisatie die Nederlandse bedrijven vanaf de WaterCampus Leeuwarden helpt op de weg van idee naar concrete uitvoering is blij dat de documentaire op Netflix verschijnt en op die manier een breed publiek trekt. Op deze manier kan de boodschap slim om te gaan met het schaarse water nog breder gedragen worden.

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.