Boppe Yn

Friesland gooit hoge ogen bij prestigieuze ondernemersprijs FD Gazellen 2019

Jaarlijkse worden bedrijven met een omzetgroei van minimaal 20% in de laatste 3 jaar, beloond met de Gazellen Award, In de drie Noordelijke provincies zijn in totaal 53 Gazellen Awards uitgereikt door het Financieele Dagblad.

Bijna de helft van de FD Gazellen komt uit de provincies Groningen, Friesland en Drenthe, zo bleek tijdens de tweede regio-uitreiking van de FD Gazellen 2019.

Bron: FD Noord-Nederland domineert op Gazellen Awards in Noord-Nederland

FD Gazellen voor ondernemers

De FD Gazellen Award is een jaarlijkse prijs die uitgereikt wordt door Het Financiële Dagblad. Om mee te dingen naar de prijs moet een bedrijf een minimale omzetgroei van twintig procent hebben over een periode van drie jaar én het jaar winstgevend afsluiten. Ook dient de omzet van het eerste jaar ten minste 25.000 euro te zijn en moet er een onafgebroken omzetgroei zijn in de eerste drie jaar.

In totaal kregen 53 bedrijven in de regio Noord de titel FD Gazelle uitgereikt in het theater De Nieuwe Kolk in Assen als beloning voor hun bovengemiddelde groei.

Cloud++ uit Joure op 3e plek kleine bedrijven

In de categorie kleine bedrijven (een omzet van 250.000 tot 2 miljoen) ging de Gouden Gazelle naar Solarfields uit Groningen. Het bedrijf groeit vooral door de stijgende vraag naar hernieuwbare energie, vertelt directeur Jelmer Pijlman aan het FD. Op de tweede plek werd ingenomen door Stevast Techniek uit Beilen, en de derde prijs ging naar Cloud++ uit het Friese Joure.

Vanuit Jourse maakt Cloud++ innovatieve en onderscheidende software voor organisaties die een flinke slag willen maken in het digitaliseren van hun bedrijf. Door gebruik te maken van Agile methodiek en handige herbruikbare bouwblokken is het Friese bedrijf in staat om bedrijfskritische applicaties op een snelle en kwalitatief hoogstaande manier te leveren.

Andere Friese winnaars uit deze categorie zijn CTNET (Heerenveen), Effectus HR (Leeuwarden), Het Kleine Prinsje (Harlingen), MGciviel (Joure), Netsupport (Leeuwarden), Picknickers (Terherne) en Snakeware New Media (Sneek).

5e jaar op rij in categorie middelgroot

Onder middelgrote bedrijven was Finanxe Management uit Groningen de winnaar. Het bedrijf zet zich in om flexibele arbeid voor financiële arbeid om te zetten naar een vaste aanstelling. De tweede plek ging naar Nova Incasso en de derde naar Gadero, beide ook gevestigd in Groningen.

Uit Friesland is er aandacht voor Geje Truck Hydraulics (Heerenveen), Health2Work (Surhuisterveen), Van Vuuren Group (Grou) en Ventus Groep (Heerenveen).

Na voorgaande jaren al een plek op het scoreboard te hebben bemachtigd, heeft het Friese GEJE Truck Hydraulics dit jaar een FD Gazellen Award voor de 5e plek binnen weten te slepen. Daarmee kreeg het voor het vijfde jaar op rij de prijs voor één van de snelst groeiende bedrijven van Nederland. GEJE Truck Hydraulics, dé specialist op het gebied van truck hydrauliek, is voor truckdealers en carrosseriebouwers een snelle en betrouwbare groothandel met kennis van zaken. Het bedrijf levert sets en componenten voor de hydraulische aandrijving van laad- en lossystemen voor vrachtauto’s.

Sexy bedrijven in categorie groot bedrijf

Erotische webshop EasyToys uit Veendam won de Gouden Gazelle in de categorie grote bedrijven. Het succes zou komen door toenemende acceptatie voor seksartikelen, verduidelijkt operationeel manager Martijn Lamein tegen het FD. De tweede plek is voor Wits Noord (Drachten) en de derde voor Simian (Westerbroek).

Onderhoud van vastgoed is de specialiteit van het Friese Wits Noord. Daarin is Wits – naar eigen zegge – STERK door Schitterend Teamwork & Efficiënte Renovatie- & Onderhoudskracht.

Wij zijn ontzettend trots dat wij deze prestigieuze prijs in ontvangst mochten nemen! Dit is mogelijk gemaakt door het vertrouwen dat wij hebben gekregen van onze opdrachtgevers en de samenwerking met co-makers en leveranciers. Een mooie waardering voor de weg die we sinds een aantal jaren zijn ingeslagen met ons fantastische jonge team, om meer aandacht te schenken aan de uitdagingen van opdrachtgevers en de impact van bouwkundige en onderhoudsactiviteiten op bewoners.

Wits-directeur Nico van Asten
Op de foto v.l.n.r.: Rick van Asten (operationeel directeur), Nico van Asten (algemeen directeur) en Marco Visser (commercieel directeur). Foto Wits Noord.

Wits Noord is een vastgoedonderhoudsbedrijf dat met name werkzaam is voor woningcorporaties, vastgoedbeleggers en de zorgsector. Het heeft de omzet zien stijgen van ruim 9 miljoen begin 2016 naar ruim 27 miljoen eind 2018. In 2019 heeft deze groei zich doorgezet en ook de orderportefeuille voor 2020 is inmiddels goed gevuld.

Andere snelgroeiende grote bedrijven uit de provincie Friesland zijn Bedrijfsfitness Nederland (Heerenveen), Bouwgroep Dijkstra Draisma (Dokkum), FiscFree (Heerenveen), Movacolor (Sneek) en Probo Sign (Dokkum).

Verder lezen over de FD Gazellen? Ga naar dit artikel van het FD.

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Reageer

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.