Boppe Yn
Home » Geldmaker Fokke de Jong

Geldmaker Fokke de Jong

Een Fries die in het buitenland misschien wel bekender is dan in ons land, is Fokke de Jong uit Drachten. Toen Fokke in 1973 in Friesland geboren werd, had niemand verwacht dat hij een grote speler zou worden. Deze succesvolle Friese ondernemer heeft in 1999 het bekende bedrijf Suitsupply opgericht, een winkel die herenkleding en maatpakken verkoopt.

Suitsupply van Fokke de Jong

Een criticus van de Wall Street Journal beschreef de pakken als concurrentie voor Armani, maar dan voor slechts een vijfde van de prijs.

Maar Fokke de Jong was niet meteen zo succesvol toen hij startte met Suitsupply. Fokke was een rechtenstudent in 2000 toen hij het eerste filiaal opende bovenop de snelweg A4. Het was een betaalbare locatie voor de Fries en een ontzettend slimme keuze bleek later. Langs deze snelweg reed namelijk veel ondernemend volk: de doelgroep van Suitsupply. Maar Fokke de Jong hield het niet bij Nederland. Na ook meerdere filialen in de Verenigde Staten te hebben geopend, introduceerde hij Suitsupply aan de Chinese bevolking in 2015. Op dit moment zijn er maar liefst 125 winkelketens geopend over 25 verschillende landen over de hele wereld. 

En met deze hoeveelheid winkels maakt de Fries dan ook een grote omzet, die in 2018 bijna 300 miljoen euro bedroeg. Men vraagt zich dan ook wel eens af hoe Fokke de Jong zo succesvol is geworden. Het geheim zit het ‘m in de onderscheidende positie van Suitsupply. Aan de ene kant zijn de pakken van goede kwaliteit, waardoor ze niet goedkoop ogen, terwijl ze dat aan de andere kant wel zijn in vergelijking met hun concurrenten. Ook de nuchtere houding van Fokke werpt zijn vruchten af. Hoewel hij niet de duurste locaties uitkiest om zijn winkels te vestigen, weet hij toch altijd een plek met goede winkelervaring uit te kiezen.

Fokke de Jong

Fokke de Jong uit Drachten is een van de meest succesvolle ondernemers uit Friesland en behoort ook tot de top van Nederland. De Jong is een nuchtere Fries die veel feeling heeft met de bedrijfswereld en onze provincie trots maakt.

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Reageer

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.