Boppe Yn

Online finale Friese onderneming 2020

Dit jaar wordt de finale van de Verkiezing Friese Onderneming (VFO) online gehouden op 22 september. Genomineerd zijn Friesland Lease, Oreel Groep en Spinder Dairy Housing Concepts.

Drie kandidaten

Friesland Lease uit Drachten zet in op duurzaamheid, vooral met behulp van elektrisch rijden, maar ook met andere groene oplossingen. Ze zijn bijvoorbeeld het eerste bedrijf in Nederland waar je een fiets kan leasen.

Oreel Groep uit Hallum maakt producten uit metaal en is toeleverancier van plaatwerk en licht constructiewerk. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel. Fabriek en kantoren worden bijvoorbeeld verwarmt met biobrandstof, zonnepanelen worden gebruikt om stroom op te wekken en er hangt led-verlichting.

Spinder Dairy Housing Concepts uit Drachten is leverancier van stalinrichtingen. Ook in het buitenland zijn de producten van Spinder populair.; melkveehouders in heel Europa gebruiken de stalinrichtingen van Spinder.

De drie finalisten zijn beoordeeld op bedrijfsvoering, het product, de markt en de mensen die er werken.

De finale is op dinsdag 22 september gratis te volgen. Registreren kan vooraf op vfo.nl. De voorbeschouwing start om 16.00 uur, de finale zelf om 16.45 uur.

Redactie

Redactie

De redactie van Boppe Yn Fryslan beoordeelt dagelijkse het nieuws uit Friesland.

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.