Boppe Yn
Home » Dijkstra Draisma

Dijkstra Draisma

Eén van de grootste bouwbedrijven uit Friesland is het fusiebedrijf Bouwgroep Dijkstra Draisma. Met de missie “Samen voorop richting de duurzame toekomst” wil dit bouwbedrijf  een bijdrage leveren aan het behalen van de klimaatdoelstellingen. 

Hét bouwbedrijf van Friesland: Dijkstra Draisma

Bouwgroep Dijkstra Draisma is een bedrijf dat in 2001 gefuseerd is uit de twee Friese bedrijven Tj. Dijkstra en Aannemingsbedrijf Draisma. De jongste van deze twee bedrijven, Tj. Dijkstra, is een voormalig bouwbedrijf, opgericht in 1904 door Tjerk Dijkstra in Damwoude. Terwijl zijn ene kleinzoon Jan enkele decennia later een plaats in het familiebedrijf op zich neemt, doet zijn andere kleinzoon,

Biense, ervaring op bij Aannemingsbedrijf Draisma. Dit bedrijf, opgericht nog vóór 1900, wordt op dat moment bestuurd door Thomas Draisma. Wanneer Biense enkele jaren later Aannemingsbedrijf Draisma overneemt, besluiten broers Jan en Biense een samenwerking te proberen. Wanneer deze samenwerking een gouden formule blijkt te zijn, gaan beide bedrijven in 2001 officieel samen. 

Het bijzondere aan het Friese bouwbedrijf Dijkstra Draisma is de rol die ze innemen in de bouw. Ze richten zich op vernieuwing en verduurzaming van de zowel zakelijke als particuliere bouw, iets wat in de toekomst van groot belang zal zijn. De verandering van aannemer naar aanbieder enkele jaren geleden heeft het bouwbedrijf de mogelijkheid gegeven om zelf te werken aan innovatie en duurzaamheid.

Zo wordt in hun eigen fabriek, DD-productie, in Dokkum gewerkt aan nieuwe duurzame producten, zoals de voor 92% recyclebare gevel. Daarnaast toont de bouwgroep een grote maatschappelijke betrokkenheid door bijvoorbeeld goed te overleggen met omwonenden van het bouwgebied, maar ook daarbuiten.  Zo is Bouwgroep Dijkstra Draisma al 9 jaar op rij hoofdsponsor van Leeuwarder voetbalclub SC Cambuur.

Het Friese bedrijf Dijkstra Draisma heeft dus op verschillende gebieden invloed op onze Friese samenleving. Niet alleen bouwen ze huizen, hun voornaamste rol, maar daarbij zijn ze sponsor van een van de grootste Friese clubs en hebben ze een leidende rol op het gebied van duurzaamheid en innovatie. 

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Reageer

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.