Boppe Yn

Cycle-Up realiseert eerste circulaire hub van Friesland

In het hart van Leeuwarden, waar innovatie en duurzaamheid samenkomen, heeft de opening van Cycle-Up HUB een nieuw tijdperk ingeluid voor circulair ondernemen in Friesland. Deze unieke hub dient als thuisbasis voor een divers scala aan circulaire ondernemingen die hun krachten bundelen om lokaal geproduceerde grondstoffen te transformeren in waardevolle, duurzame producten. Wat Cycle-Up HUB zo bijzonder maakt, is niet alleen de focus op circulariteit, maar ook de integratie van een sociale werkplaats, waarmee mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans krijgen op werkervaring en daginvulling. Dit initiatief markeert een belangrijke stap vooruit in de verwezenlijking van een duurzame, inclusieve samenleving in Friesland.

Innovatie en Circulariteit Hand in Hand

De totstandkoming van Cycle-Up HUB is het resultaat van de gezamenlijke visie van lokale ondernemers die geloven in de kracht van circulariteit. Ondernemingen zoals Pottle, Fryslân Fungies, en Stadshout Leeuwarden zijn de eerste bewoners van de hub, elk met hun eigen unieke bijdrage aan het circulaire ecosysteem. Van het transformeren van oude wijnflessen tot nieuwe glasproducten tot het kweken van oesterzwammen op koffiedik en het maken van meubels uit gekapte stadsbomen, de hub demonstreert de veelzijdigheid en potentie van circulaire economie.

Een Sociale Missie

Wat Cycle-Up HUB onderscheidt van andere duurzame initiatieven, is de integratie van een sociale werkplaats binnen haar bedrijfsmodel. Door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te betrekken bij de productieprocessen, geeft de hub niet alleen afvalstromen een tweede leven, maar biedt het ook waardevolle werkervaring en een gevoel van gemeenschap aan diegenen die dat het meest nodig hebben. Dit sociale aspect versterkt de missie van Cycle-Up HUB om een positieve impact te maken op zowel het milieu als de maatschappij.

Ruimte voor Groei en Samenwerking

Met de eerste helft van het pand reeds gevuld met innovatieve ondernemers, staat de deur van Cycle-Up HUB wagenwijd open voor andere duurzame startups die willen bijdragen aan de circulaire missie. De hub biedt niet alleen werkruimte, maar fungeert ook als een evenementenlocatie voor workshops, inspiratiesessies en educatieve programma’s voor scholen. Dit creëert een levendige community van gelijkgestemden die samenwerken aan het realiseren van een duurzame toekomst.

De lancering van Cycle-Up HUB in Leeuwarden is een krachtig signaal dat Friesland voorop loopt in de transitie naar een circulaire economie. Door lokale reststromen om te zetten in waardevolle grondstoffen en producten, op een manier die zowel sociaal als ecologisch duurzaam is, zet Cycle-Up een nieuwe standaard voor ondernemen in de 21e eeuw. Dit initiatief illustreert dat door samenwerking en innovatie, we in staat zijn om van niets iets te maken, en dat een duurzaam businessmodel gebaseerd op restmaterialen niet alleen haalbaar, maar ook succesvol kan zijn. Met Cycle-Up HUB heeft Friesland een model gecreëerd dat zowel inspiratie biedt als aantoont dat een duurzame, circulaire en inclusieve economie binnen handbereik ligt.

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.