Boppe Yn

Drones boven Friesland

Dit is dé tijd om als ondernemer plannen te maken voor de toekomst. Plannen waarin drones een rol spelen, merkt Mark Woortmeijer, eigenaar van Customdrone in Sneek.

Ondernemen in drones

Toen Woortmeijer zestien jaar oud was begon hij met het ombouwen en verkopen van drones. In de zeven jaar die volgden zag hij de rol van drones veranderen. Van ‘fun’ om te hebben zijn het nu de werkpaarden van een onderneming. Daar komt veel bij kijken: software, trainingen, service, advies. Customdrone ontwikkelt voor met haar klanten, levert hard- en software en lost problemen op. Daarnaast wil het bedrijf zich van breed georiënteerd meer gaan specialiseren.’

Het bedrijf gaat zich nog meer verdiepen in visuele inspecties in combinatie met kunstmatige intelligentie. Slimme inspecties van bijvoorbeeld vliegtuigen, schepen en fabrieken zorgen er voor dat het subject minder lang uit de running is en dus sneller weer operationeel.

Drone Talks op YouTube

Woortmeijer heeft in de loop van de tijd geleerd voor een breder publiek te spreken. Dat gebruikt hij nu voor zelfgemaakte filmpjes (‘talks’), die hij post op Instagram en YouTube. In eerste instantie wilde hij filmpjes voor ondernemers maken, maar kwam van dat idee terug. Een andere doelgroep is veel belangrijker: die van de jongeren

Woortmeijer wil de boodschap brengen dat de wereld veranderd, en dat dit het moment is om te ontdekken wat je droom is en hoe je deze kan verwezenlijken. Je hebt de mogelijkheid om minder afhankelijk door het leven te gaan als je dat wil. Minder afhankelijk van de overheid, minder van een werkgever. Woortmeijer wil voorkomen dat mensen als ze oud zijn terugkijken op hun leven en denken ‘jammer dat ik mijn droom niet heb nagejaagd’.

Redactie

Redactie

De redactie van Boppe Yn Fryslan beoordeelt dagelijkse het nieuws uit Friesland.

Reageer

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.